A Magyar Fotóművészek
Szövetsége fesztiválja
www.fotohonap.hu
KEDVES LÁTOGATÓNK!
A Magyar Fotóművészek Szövetsége rendezésében megvalósuló Fotóhónap immáron a magyar fotókultúra megkerülhetetlen és a legtöbb programot felmutató rendezvénysorozata.

A tavalyi évhez hasonlóan, amikor Nobuyoshi Araki életművét bemutató tárlat került megrendezésre a Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében, idén is egy nagy érdeklődést kiváltó tárlatot hoztunk Budapestre: Robert Doisneau életműkiállítása a Mai Manó Ház szakmailag legfontosabb tárlata ebben az évben.

Mindezek mellett 2020-ban rekordszámú, mintegy 55 esemény került a Fotóhónap sokszínű programjába: a kiállítások mellett tárlatvezetések és szakmai előadások töltik ki az október közepétől november végéig tartó időszakot.

Budapesten kívül Bács-Kiskun, Baranya, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád és Hajdú-Bihar megyék települései is helyszíneket biztosítanak a programhoz, így az ország mind a 7 régiójából csatlakozott kiállítás a fesztiválunkhoz.

Külön öröm számunkra, hogy a Magyar Fotóművészek Szövetsége ösztöndíját elnyert alkotók hagyományosan ismét az Art Marketen Budapesten mutatják be alkotásaikat, illetve idén a két legnagyobb sajtófotó kiállítás is csatlakozott a Fotóhónaphoz. A World Press Photo és a Magyar Sajtófotó kiállítások méltán adják majd az összesített látogatószám alapját, ugyanakkor fotótörténetileg roppant fontos tárlatokat bemutató intézmények is bekapcsolódtak a programba, mint például a Kassák Múzeumban megrendezett nagyszerű kiállítás Besnyő Éva képeiből.

Külön büszkeséggel tölt el minket, hogy idén a globális járványhelyzet ellenére minden eddiginél gazdagabb és színesebb programmal várjuk látogatóinkat a saját szervezésünkben létrejövő tárlatokon, illetve a csatlakozó partnereink kiállításain.

Baki Péter
Fesztiváligazgató

KIÁLLÍTÁSOK
No items found.

A FOTÓHÓNAP 2020 PARTNEREI: