EIFERT JÁNOS: VISSZAPILLANTÁS (1964–2020)
Fészek Galéria
1073 Budapest, Kertész u. 36.
feszek-muveszklub.hu
2020. november 3–30. (2020. november 11-től online tekinthető meg)
Megnyitó:
2020. november 3., 18:00
Megnyitja:
Lőrinc Katalin
©
Eifert János: Marcel Marceau, 1968 / 2013, digitális print, 150 x 150 cm

Online kiállítás

Eifert János szakmájának, művészetének itthon és külföldön egyik legismertebb képviselője, meghatározó egyénisége, aki páratlan életművel ajándékozott meg bennünket és örömünkre, ennek egy kis töredékét láthatjuk a Feszek Galériában megrendezett életmű-kiállításon.

Eifert János olyan alkotó, aki otthonosan mozog a kamera mindkét oldalán. Sikeres volt táncművészként, az objektív előtt és világhírű és elismert lett a kamera mögött is. 1968-ban kezdett fotózni külföldi turnékon, és lett keresett fotográfus, szerkesztő, illusztrátor, oktató és felsőszintű fotóművészeti szervező. Számos nemzetközi workshop felkért előadója, vezetője. Bátran mondhatom, hogy nincs a fotográfiának olyan területe, ahol nem dolgozott sikerrel és nem alkotott maradandót. Diaporámákat készített, díjakat gyűjtött be, később fotográfiát oktatott, és oktat a mai napig. A táncot, a női szépséget, az aktot, a mozgás és a természetfotókat kedveli, e témakörökben számos könyve jelent meg.

Huszonegy hazai és nemzetközi egyesület tagja. Eddig 238 önálló kiállítása volt 40 országban, több mint kétezer csoportos kiállításon szerepelt világszerte, számolatlan díjat, nagydíjat, különdíjat, diplomát érdemelt ki képeivel és diaporámáival. 

Chochol Károly