FUTURES Fotográfiai Platform
Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
1065 Budapest
Nagymező utca 8.
2022. október 1. – november 15.
http://capacenter.hu
Megnyitó:
Megnyitja:
©

A 2017 óta működő Futures platform célja, hogy felhívja a figyelmet Európa tehetséges, feltörekvő fotográfusaira. Az Európai Unió Kreatív Európa programjának társfinanszírozásában megvalósuló projekt alkotási és megjelenési lehetőséget, valamint mobilitást biztosít az évről évre, Európa vezető művészeti intézményei által kiválasztott több száz alkotó számára.
A Futures szakmai hálózatába kapcsolódó intézmények minden évben kiválasztják azokat
a pályájukat most kezdő fotográfusokat, akiket jelölnek a platformhoz való csatlakozásra.
A művészek kiváló anyagai és a platformban felhalmozott kurátori szakértelem lehetővé teszi, hogy minden kiválasztott tehetség a számára releváns szakemberekhez, műtárgypiaci szereplőkhöz és a tágabb értelemben vett nagyközönséghez is könnyebben eljusson. A Futures programba való bekerülés a művészi minőség tanúsítványa, és bővíti a művész érvényesülési lehetőségeit.

A FUTURES platform tagjai:

CAMERA (IT), Centre Photographique Rouen Normandie (FR), Ci.CLO (PT), Copenhagen Photo Festival (DK), Der Greif (DE), FOMU (BE), FOTODOK (NL), Fotogalleriet (NO), Fotofestiwal Lodz (PL), Fotograf 07 (CZ), ISSP (LV), Organ Vida (CR), PHotoESPAÑA (ES), PhotoIreland (IR), Photo Romania Festival (RO), Robert Capa Contemporary Photography Center (HU), Triennial of Photography Hamburg (DE), Void (GR).

Az idei különleges kiállítási projekt keretében bemutatkoznak a Capa Központ 2022-es FUTURES tehetségei:

Bognár Benedek, Gáldi Vinkó Andi, Rédling Hanna, Szabó R. János, Zagyvai Sári

Kurátor: Mucsi Emese