Almudena Romero: Studies on my grandma's garden
TOBE Gallery
1088 Budapest
Bródy Sándor utca 36.
2022. október 19. – november 26.
http://tobegallery.hu
Megnyitó:
2022. október 18., 19.00
Megnyitja:
German Kinga
©
Almudena Romero: Hibiszkusz levélre nyomtatott fotográfia. Biogyanta kövületbe öntve, 25 cm átmerő, egyedi darab.

Studies on my grandma's garden című projekt olyan fotográfiai eljárásokat alkalmaz, mely a természetben (növényvilág, szerves anyagok) is fellelhető, mint pl. a fotoperiodicitás, a fényfehérítés, illetve a fotoszintézis, amivel Almudena Romero létrehozza művészeti alkotásait. Az alkotó segítségül hívja a tudományt, a művészeteket, a filozófiát és a belső reflekciót a termelés, a reprodukció és a fenntarthatóság bemutatására.

A négy fejezetből álló projekt kérdéseket tesz fel, illetve perspektívákat tár fel a létezéssel és a termeléssel kapcsolatban; olykor az anyaságra vagy magára a termelésre fókuszálva, de a kizsákmányolás, a felhalmozás és az örökséget követő dinamikákra is hangsúlyt helyez.

A négy fejezet, a The Act of ProducingOffspringFamily Album és Faire Une Photographie során a növényeket és szerves anyagokat meghatározott mennyiségű fénynek és hullámhossznak teszi ki a művész, hogy képi objektumokat készítsen és fotográfiai élményeket szerezzen, amelyek elősegítik számára a médium használatának sokrétű bemutatását.

Almudena Romero, a jelenleg Londonban élő spanyol művész volt a 10. nyertese a BMW Residency programnak, melynek keretein belül 2021-ben több fontos helyszínen (Les Rencontres de la Photographie d’Arles, Gobelins School of Visual Arts, Paris Photo) is kiállították a TOBE Gallery-ben bemutatásra szánt anyagot, a The Pigment Change-t.

Kurátorok: Puskás Bea, Opitz Tomas