SZIMBIÓZIS - A FOTON GALÉRIA AZ ART MARKET BUDAPESTEN
Art Market Budapest 2021 @ Bálna
1093 Budapest, Fővám tér 11-12., AP204
artmarketbudapest.hu / fotongaleria.hu
2021. október 7–10.
Megnyitó:
2021. október 6.
Megnyitja:
©
TÓTH Emese: When the child was a child (részlet a sorozatból), 2021 giclée print, 60 × 60 cm

Először mutatkozik be a Foton Galéria az Art Market Budapest programsorozatában. A válogatásunkban résztvevő alkotók között egyaránt megtalálhatóak a Magyar Fotóművészek Szövetségének, illetve a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának elismert és feltörekvő alkotói is.

A műtárgyak nem csak két generáció fotóművészeti érdeklődését és elképzeléseit reprezentálják, hanem a kortárs fotóművészeti tendenciákban rejlő metszéspontokat is. Az installációt az ember, környezethez való viszonyulásának kérdésköre ihlette. A vizuális megfigyelések között az eltérő képek különböző aspektusból vizsgálják a természetes, konstruált, személyes és társadalmi közegünk fluktuáló mivoltát.

Az alkotások a fotó médiumának egyaránt reprezentatív és absztraháló nyelvezetén keresztül közvetítenek egy felkavaró, de mégis harmonikus érzéssel teli atmoszférát, melyben reményeink szerint a néző közelebb kerül napjaink művészetének releváns témaköreihez.

Kiállító Művészek: A Fehér Vera, Birtalan Zsolt, Diósi Máté, Fejér Zoltán György, Lázár Eszter, Nagy Izabella, Szekeres Laura, Tóth Emese, Üveges Mónika, Váczi Lilla, Vécsy Attila

Kurátorok: Nagy Izabella, Varga Domonkos